«September 2019»
MonTueWedThuFriSatSun
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Wijnproefavonden bij Brasserie Buitenhof!

Wijnproefavonden bij Brasserie Buitenhof!

Het komende voorjaar kunt u weer de ‘schoolbanken’ in om iets te leren over wijnproeven.

Author: Redactie Brasserie Buitenhof/25 July 2013/Categories: Evenement

Rate this article:
No rating

Wijnproefavonden bij Brasserie Buitenhof!

Het komende voorjaar kunt u weer de ‘schoolbanken’ in om iets te leren over wijnproeven. Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag heeft weer een agenda met wijnproefavonden opgesteld gegeven door Yvo van Delden en Marcel van Baalen. Beiden hebben meer dan 20 jaar ervaring in het geven van proeverijen en cursussen en doen dit op een leerzame maar zeker ontspannen en vermakelijke wijze. Er staan dit voorjaar maar liefst 6 thema avonden en een basis cursus van 3 avonden op het programma met een starttijd van 19.00 uur en de eindtijd rond 21.30 uur. De basis cursus is uitermate geschikt voor beginners of deelnemers die een opfriscursus willen volgen. De thema avonden zijn zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde wijnproever.

Voor deze wijncursussen worden wij dit seizoen weer gastvrij ontvangen bij Brasserie Buitenhof in de Kettingstraat 1b, Den Haag alwaar het team van Dennis Liem garant staat voor een huiselijke sfeer en fantastische keuken!

Wilt u voorafgaand aan de wijncursus een gerecht mee eten bij Brasserie Buitenhof dan kan dat via onderstaande contact gegevens:

- Telefoon: 070-3453819
- Het online Reservering formulier

De basis cursus is uitermate geschikt voor beginners of deelnemers die een opfriscursus willen volgen. De thema avonden zijn zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde wijnproever. Deze avonden starten om 19:00 uur en eindigen rond 21:30 uur.

Basiscursus Wijn & Wijnproeven:

Deze basis cursus bestaat uit 3 avonden. Tijdens de eerste avond behandelen we algemene basis informatie over wijnbouwgebieden, het wijnbereidingsproces en we sluiten af met een proeverij van bekende druivensoorten. De tweede avond staat in het teken van wijnen uit de ‘Oude Wereld’ dus Europese wijngebieden. De derde avond behandelen we wijnen uit de ‘Nieuwe Wereld’ en leren we alles over wijnen van buiten Europa.

Tijdens deze avonden komen alle aspecten van het wijnbereidings proces en het wijnproeven aan bod. Met het glas in de hand, pen in de aanslag voor het proefformulier nemen we wijnen op de proeftafel met elkaar door. We leren de wijnen beschrijven: uiterlijk, geur en smaak. We leren de wijn proeftermen gebruiken en aantekeningen maken over hetgeen we zien, ruiken en proeven. Met basis kennis over het wijn bereidingsproces leren we de kenmerken van wijn te herkennen en benoemen. Als deelnemer krijg je op de avond cursusmateriaal op papier mee naar huis en tijdens de les wordt ook beeldmateriaal gebruikt.

De prijs voor de basiscursus van 3 avonden is € 135,- per persoon en je krijgt dan 2 Riedel glazen cadeau

Wijnproefavonden bij Brasserie Buitenhof!

Er zijn 2 flights gepland voor deze basis cursus, op de volgende woensdag avonden:

Flight 1. maandag 30 september, 7 oktober en 14 oktober 2013

Flight 2. dinsdag 5 november, 12 november en 19 november 2013

 

 

Dinsdag 15 oktober of maandag 18 november 2013

Masterclass Languedoc-Rousillon (€ 37,50 per persoon)

Onze Sommelier Marcel van Baalen is dit jaar 5 maanden actief geweest in dit fantastische wijngebied met wijn tours en heeft bij een groot aantal wijnboeren meegewerkt op het land en in de wijnkelders. Marcel is een ware specialist geworden en gaat u vanavond alles vertellen over dit gebied en de geweldige wijnen die er nu gemaakt worden. Volgens Marcel is dit ‘The New World’ van Frankrijk en hij laat u proeven waarom!

Dinsdag 29 oktober of maandag 25 november 2013
Wijn en Hout -> Hoe zit het nou precies? (€ 37,50 per persoon)

Wijn en hout. We kennen allemaal de wijnvaten uit de boekjes en in de kelders die we bezocht hebben. Ze staan zelfs voor de deur van wijnwinkels en misschien in je tuin! Hout geeft smaak aan wijnen maar heeft ook een functie. De wijnen rijpen op hout, nu nog steeds en vanavond hoor je het hele verhaal en proeven we wijnen waar hout op een verschillende wijze is gebruikt. Zeer interessant verhaal en prima wijnen in het glas ter begeleiding. Schrijf je in en je wordt een expert!

Uiteraard verzorgt Brasserie Buitenhof heerlijke hapjes bij de proeverij.

 

Maandag 11 november of dinsdag 10 december 2013
Cursus Mousserende wijnen en Champagne (€45,- per persoon)

De feestdagen komen er weer aan. Wordt het Champagne of Prosecco? Na deze fantastische avond weet je exact de verschillen te proeven! Prosecco, Spumante, Crémant en diverse echte Champagnes komen op de proeftafel. Hoe komt de wijn aan zijn magische belletjes? Welke mousse herken je in deze wijnen? Het beschrijven van mousserende wijnen is best moeilijk maar na vanavond weet je blind het verschil tussen Spumante en Champagne te herkennen! Zelfs de bijpassende hapjes zijn luxe! Knallend de kerst tegemoet? Het kan op deze avond dus schrijf je in

 

Maandag 4 november of dinsdag 26 november 2013
Riedel Masterclass: (€ 59,50 per persoon)

Onder leiding van Marcel die inmiddels ook Riedel specialist genoemd mag worden krijgt u een proeverij met diverse Riedel wijnglazen. De visie van de ontwikkelaar en eigenaar Georg Riedel wordt uitgelegd en op de proeftafel getest. Met gevulde glazen krijgt u in deze sessie het bewijs geleverd van het nut van de speciaal ontwikkelde Riedel glazen. Ieder glas een specifieke vorm voor het specifieke karakter van de verschillende druiven. Aan het eind van de avond neemt u niet alleen een hoop kennis maar ook het proefpakket glazen t.w.v. € 78,- mee naar huis!

 

Wijnproefavonden bij Brasserie Buitenhof!

Zuid Amerika: Tango in het glas > Donderdag 25 april of donderdag 6 juni 2013

We behandelen dit continent apart in een heerlijke avond want er is zoveel moois te proeven! Chili en Argentinië voeren de boventoon. Rood en wit, passievol gemaakte wijnen komen op de proeftafel. We leren de wijnen beschrijven middels wijntermen en met hulp van het proefformulier, uiteraard komen er hapjes in Tango-stijl op tafel. Karel Kraaijenhoff heeft zich al ingeschreven, nu jij nog?

 

 

Inschrijven kan tot uiterlijk een week voor aanvang van een van deze data. Inschrijven kan per mail: proeven@degoudenton.nl , telefoon of bij ons in de winkel.

Maak het cursusgeld over op rekening 37.11.86 t.n.v. Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag o.v.v. cursusdatum en naam. Betalen in onze winkel kan natuurlijk ook. Zodra het cursusgeld is bijgeschreven op onze rekening is de inschrijving definitief. Uiterlijk een week voor aanvang van de cursus ontvangt u een bevestiging van de boeking.

 

Email Brasserie Buitenhof: Info@brasseriebuitenhof.nl (voor een gerecht mee-eten)
Email De Gouden Ton:-proeven@degoudenton.nl (voor de reservering te maken)

Maak het cursusgeld over op rekening 37.11.86 t.n.v. Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag o.v.v. cursusdatum en naam. Betalen in de winkel bij De Gouden Ton, kan natuurlijk ook. Zodra het cursusgeld is bijgeschreven op deze rekening is de inschrijving definitief.

 

Uiterlijk een week voor aanvang van de cursus ontvangt u een bevestiging van de boeking.

We kijken uit naar uw reactie en aanwezigheid op deze mooie proefavonden!
Met vriendelijke groet,

Brasserie Buitenhof

&

Wijnkoperij De Gouden Ton Den Haag

image


Denneweg 81
2514 CE Den Haag
T 070 - 3469216

 
Print

Number of views (3920)/Comments (0)

Please login or register to post comments.

Bezoek ons eens

Brasserie Buitenhof

Brasserie Buitenhof is een gezellig
restaurant op steenworp afstand
van het Buitenhof.

Tripadvisor

Producten