De beste cadeaus voor onder de kerstboom

Kerst staat weer om de hoek en dat betekent dat je weer een flink gat in je portemonnee moet slaan. Weet jij van de gekte niet meer wat je moet kopen voor onder de boom? In dit artikel doe je inspiratie op om ervoor te zorgen dat jouw cadeaus met veel blijdschap ontvangen worden.

Lekkernijen

Een cadeau dat perfect is voor onder de kerstboom is chocola. Kies eens voor een echt bijzondere smaaksensatie en koop ambachtelijke bonbons. In de meeste gevallen kun je hierbij zelf een doosje bonbons samenstellen, waardoor je kunt kiezen voor een aantal favorieten én wat meer unieke smaken om uit te proberen.

 

Zijn bonbons niet helemaal de favoriet van de ontvanger, dan kun je ook kiezen voor andere lekkernijen in een speciale uitgave. Rond de kerstperiode brengen veel bedrijven speciale kerstedities uit die je alleen nu kunt kopen. Zo geef je iemand echt een uniek cadeau vol lekkernijen.

Ga er lekker op uit

Iets wat het ook altijd goed doet als cadeau onder de boom zijn uitjes. Het vooruitzicht op een leuk dagje weg zorgt bij veel mensen al voor enorm veel plezier. En dan moet het cadeau nog daadwerkelijk uitgevoerd worden ook! Een aantal leuke uitjes om te organiseren zijn:

 

  • Naar een kerstmarkt in Duitsland gaan
  • Naar de spa
  • Naar een andere stad om daar een nieuw museum en restaurant te ontdekken
  • Naar een dierentuin
  • Een workshop volgen

 

Als cadeau kies je er natuurlijk voor om iets te bedenken dat écht bij de ander past. Als iemand al langer praat over het oppakken van een specifieke hobby, maar dit toch elke keer niet doet, dan is een workshop volgen leuker voor die persoon dan een dagje naar de dierentuin.

Een bijzondere ervaring

In het verlengde van het uitje ligt een bijzondere ervaring. Deze zijn nog persoonlijker en zorgen echt voor een blijvende herinnering waar iemand nog jaren op terug zal kijken. Deze ervaringen kosten vaak echter ook wat meer geld en worden daarom voornamelijk gegeven aan mensen die echt belangrijk voor je zijn.

 

Bijzondere ervaringen kunnen zijn:

 

  • Een ballonvaart
  • Een helikoptervlucht
  • Een concert
  • Een belangrijke, grote sportwedstrijd
  • Een uniek ballet of theatervoorstelling

 

Natuurlijk kun je nog veel grootser uitpakken met bijvoorbeeld een reis naar een mooi land en daar bijzondere ervaringen opdoen, zoals zwemmen met haaien in een tropisch land of een bekende hoge berg beklimmen. Het is maar net hoeveel je erin wilt steken en wat de ander voor hobby’s heeft natuurlijk.

Maak het persoonlijk

Wat ook altijd een leuk cadeau is om onder de kerstboom te zien liggen, is een gepersonaliseerd cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad met jullie initialen of een datum die voor jullie belangrijk is. Ook een fotoalbum met jullie mooiste herinneringen of een mooie mok met een foto van jullie erop zal het goed doen.

 

Ook hierbij kun je het beste kijken naar iemands hobby’s en levensstijl. Houdt iemand veel van lezen en drinkt die persoon graag thee tijdens het lezen? Dan is een gepersonaliseerde mok perfect, maar je kunt ook eens kijken naar een gepersonaliseerde ‘booksleeve’, zodat de boeken in tact blijven wanneer die persoon ze altijd overal mee naartoe sleept.

Maak het zelf

Werk jij graag met je handen? Dan kun je natuurlijk ook zelf een cadeau voor iemand maken. Denk aan zelfgebreide sokken, sjaals en wanten of een vrolijke mok. Het is maar net wat je zelf kunt.

 

Ben je juist niet zo handig? Zelfs dan kun je zelf iets maken voor de ander; denk aan een plakboek met foto’s van jullie samen, quotes en plaatjes van het internet. Ook kun je in bijvoorbeeld PowerPoint een leuke slideshow maken met foto’s en video’s van jullie leukste momenten samen.

 

Ben je net aan het oefenen met een nieuwe hobby, zoals borduren, haken of kleding naaien? Ook dan kun je prima iets als cadeau maken voor de ander. De imperfecties laten juist zien dat je het zelf voor de ander gemaakt hebt. Die energie en tijd die je erin gestoken hebt is al een cadeau op zich.

Een ‘blind date met…’

Wat je tegenwoordig veel ziet op TikTok zijn de ‘blind date met een boek’-ideeën. Hierbij pak je het boek in, schrijf je op een kaartje een kleine omschrijving die een klein beetje een idee geeft waar het boek over gaat en plak deze op de verpakking. Deze blind dates kun je natuurlijk ook maken bij films.

 

Vul een mand vol met blind dates en laat de ander kennis maken met boeken of films die deze persoon zelf niet gevonden of geprobeerd zou hebben. Zo zorg je voor een beetje spanning en leuke verrassingen. Als je de boeken of films zelf wel gelezen hebt, dan kunnen jullie er ook nog eens lekker over kletsen. Zo heb je direct weer iets extra’s dat jullie verbindt.

Over een goed cadeau wordt nagedacht

Waar je ook voor gaat qua cadeau, als je er een beetje over nagedacht hebt om het echt toe te spitsen op een specifieke hobby, interesse of levensstijl element van de andere persoon, zul je al snel merken dat het iemand ontzettend gelukkig maakt. Dat kleine beetje aandacht dat je hiermee duidelijk laat zien kan namelijk al meer voor iemand betekenen dan het hele cadeau op zich. Je hoeft dus niet groots uit te pakken en om enorme indruk op iemand achter te laten. Succes met je zoektocht naar het perfecte cadeau en veel plezier met je kerstviering!