Ribeye, het lekkerste stukje vlees van het rund

Ontzettend veel mensen houden van een lekker stukje vlees op hun bord. Eén van de beste stukjes vlees welke volgens velen afkomstig is van het rund is de zogenaamde ribeye. Ondanks het feit dat dit vlees heel veel voorstanders heeft is het wel zo dat er hier en daar ook enkele negatieve(re) klanken aan te horen zijn. Sommigen zijn dan ook van mening dat er toch echt wat te veel vet aan het vlees zit. In ieder geval kan het niet worden betwist dat er sprake is van een lekker stukje mals vlees. Wil jij graag ontdekken hoe je dit stuk vlees nu precies het beste kan bereiden? Dan is het zeker een aanrader om even de hieronder verzamelde informatie te gaan ontdekken. 

Wat moet je weten over de ribeye?

Laat ons er in eerste instantie even voor zorgen dat je precies weet welk stuk vlees je gaat bereiden. Voor de ribeye geldt namelijk dat ze in de praktijk wordt gesneden uit het smalle deel van het zogenaamde ribstuk. Dit is één van de sappigste steaks die er bestaan. Voor het randje vet evenals de dooradering geldt dat ervoor wordt gezorgd dat er zeer veel smaak ontstaat. De aanwezige randjes vet zorgen er bovendien voor dat het in de praktijk eigenlijk nagenoeg onmogelijk wordt dat je geconfronteerd zal worden met een taai stuk vlees wanneer het onverhoopt te lang op het vuur blijft liggen. Hou er hoe dan ook rekening mee dat een runder ribeye afkomstig van een vleeskoe een uitstekend biefstuk kan zijn. Niet alleen op vlak van malsheid, maar ook voor wat de smaak betreft kan er worden gesteld dat deze tot één van de beste stukken van het rund behoort.

Een ribeye bereiden, hoe ga je daarvoor te werk? 

Wil je graag een ribeye bereiden? Dan zal in de praktijk meteen duidelijk worden dat er daarvoor op verschillende manieren te werk kan worden gegaan. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om ze:

  • Gewoon in de pan te bakken;
  • Te laten garen in de oven;
  • Op de barbecue te leggen.

In het merendeel van de gevallen wordt de keuze gemaakt om ze gewoon lekker te bakken in de pan. Ongeveer een half uur voor het klaarmaken dient het stuk vlees uit de koelkast te worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat ze op kamertemperatuur kan komen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de kruiding past gaat doen op het ogenblik dat het stuk vlees op kamertemperatuur is gekomen. Anders zal het zout ervoor zorgen dat er een aanzienlijke hoeveelheid vocht uit het stuk vlees zal worden getrokken en dat is niet de bedoeling. 

Vervolgens kan je zonnebloemolie evenals mogelijks een klontje boter in een koekenpan verwarmen. De ribeye moet ongeveer één minuut bakken op een hoog vuur. Vervolgens kan je het vuur lager zetten en laat je ze nog eens ongeveer drie minuten aan beide kanten bakken. Haal het vlees vervolgens uit de pan en laat ze rusten. Dit doe je in aluminiumfolie gedurende zo’n twee minuten. Op deze manier kan je optimaal genieten van dit geweldige stukje rundsvlees! 

Beef & Steak – De online slager voor het beste vlees.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *