Wat zijn de laatste trends in kerstpakketten?

Is het aan jou de eer om voor de leukste kerstpakketten – Kerstpakkettenplaza te zorgen voor het personeel van jouw organisatie? Dan kun je misschien wel wat inspiratie en tips gebruiken. Daarvoor ben je hier op je plek. Een kerstpakket is niet zomaar een aardig presentje. Het is een belangrijke blijk van waardering voor je medewerkers aan het eind van het jaar. De tijd om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Het moet je personeel laten voelen dat ze belangrijk zijn en dat je vertrouwt op een fijne voortzetting van jullie samenwerking. Kerstpakketten horen dus speciaal zijn. Ontdek hier de laatste trends! 

Kerstpakketten: ontsnappen aan de werkelijkheid

Het mag duidelijk zijn dat een samenraapsel van wat producten voor in de kerstpakketten niet meer van deze tijd is. Er moet een duidelijk idee, boodschap of thema achter dit geschenk zitten. Een van de populaire trends, die bij vrijwel iedereen wel in de smaak valt is ‘escapisme’. Bied met het kerstpakket je personeel de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. De presentjes moeten mensen in staat stellen om even hun dagelijkse beslommeringen te vergeten om zalig kerst te kunnen vieren. 

Wees origineel en authentiek


Kerstpakketten moeten bij je medewerkers voor een verrassing zorgen. ‘Wat leuk, dat had ik niet verwacht’ of ‘Dat ze daar aan gedacht hebben!’ Wanneer je met een kerstpakket een dergelijke reactie weet te veroorzaken, dan weet je dat je goed zit. Het pakket en jouw boodschap aan je medewerkers moeten vooral ook echtheid en authenticiteit uitstralen. Dat maakt dat mensen zich ook echt gewaardeerd voelen. Dat is hét fundament voor een prettige voortzetting van jullie samenwerking. 


Wat zijn trendy thema’s voor kerstpakketten?

Enkele trends op het gebied van kerstpakketten, die je zeker in je achterhoofd moet houden in je zoektocht naar het ideale cadeau, zijn: ambacht, lokale producten en vintage. Dit zijn ook thema’s die aansluiten bij de nostalgie van kerst. Daarnaast zijn ook kerstpakketten met gezonde producten populair. Een belangrijke trend in kerstpakketten is eveneens dat ‘veel’ niet beter hoeft zijn. Je kunt juist ook één groter cadeau aanbieden van goede kwaliteit. De meeste mensen vinden dat fijn, omdat ze daar vaak meer aan hebben.


Let op vormgeving en design


Natuurlijk gaat het vooral om wat er in de kerstpakketten zit, maar toch blijft ook vormgeving heel belangrijk. Dat is wat de ontvanger van het pakket als eerste ziet. Men gaat dan meteen al een oordeel vellen. Ziet het er interessant uit? Is het sfeervol of stijlvol verpakt? Springt het in het oog? Niet vreemd dat veel aanbieders van kerstpakketten hier veel aandacht aan besteden. Ook op dit vlak zijn diverse trends te herkennen. Denk aan verpakkingen met veelzeggende quotes, aan verpakkingen van duurzame en recyclebare materialen, geometrische vormen, stijlvol zwart-wit of juist kleurrijke vormen uit verschillende culturen.


Vind gemakkelijk de beste kerstpakketten!


Met deze informatie over de laatste trends op het gebied van kerstpakketten ben je alweer een stap dichter bij het vinden van de perfecte kerstpakketten voor jouw medewerkers! Overweeg bijvoorbeeld om het proces helemaal zelf in handen te nemen. Kies dan voor kerstpakket samenstellen bij Kerstpakkettenplaza.nl.